Skjorten, og kanskje spesielt den hvite skjorten, har vært en del av herregarderoben i flere år. Allerede på slutten av 1800-tallet representerte dette plagget status, rikdom og mote. Under den viktorianske tiden var den hvite skjorten et symbol på rikdom og klasse, til tross for at den ofte var gjemt under andre plagg. Grunnen var at den hvite fargen bare kunne bli ordentlig ivaretatt og vasket av de som hadde råd til å vaske klær ofte og ha nok skjorter til å rotere. Kragene på skjortene var tegn på status. Glatte krager med mye stivelse skilte eliten fra resten. Arbeidere måtte ha en mykere krage for å lettere kunne bevege på hodet.
På begynnelsen av 1900-tallet begynte dette klasseskillet å forsvinne. Hvite skjorter ble billigere og mer tilgjengelige, og nå kunne man bruke disse plaggene i kirken i tillegg til på de fleste kontorjobber. Nå ble klasseskillet mer tydeliggjort gjennom passform og detaljer lagt inn i skjorten.
Etter første verdenskrig skjedde det enda et skifte; en ny og mykere stil utviklet seg, og antrekkene ble mindre formelle. Myke og bevegelige skjorter i flere farger ble mer populært innenfor herreklær.
På 1950- og 60-tallet ble skjortene laget av syntetiske stoffer og etter hvert ble de pyntet med detaljer som volanger i tillegg til store krager. Skjorter i flere farger og mønstre ble mer populære og vanlig, og den hvite skjorten ble forbundet med mer formelle anledninger.
Tidlig på 80-tallet fikk skjortene en løs passform med rysjer. Etter hvert utviklet store motehus hvite skjorter med stramme linjer, kalt «power dressing», som igjen ble assosiert med makt og prestisje. Dette ser vi fortsatt den dag i dag. I tillegg til klassiske hvite skjorter finner vi et stort utvalg skjorter i flere farger og mønstre for alle anledninger.