Gå til innhold
KundeserviceFinn butikkKundeklubb
BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB
RASK LEVERING 30 DAGERS RETURRETT GRATIS RETUR

Få varene dine levert samme dag med Porterbuddy!*

DYREVELFERD OG MATERIALER

Et produkts miljøbelastning bestemmes i stor grad av hva slags materiale produktet er laget av. Ved å ha strenge krav til bruk av dyrefibre og bruke mer ansvarlige og bærekraftige materialer i våre produkter, ønsker vi å sikre dyrevelferd samt redusere belastningen for mennesker, samfunn og miljø.

Dyrevelferd

Voice Norge AS aksepterer ikke under noen omstendigheter at dyr skades i produksjon av våre produkter. Vi krever at alle materialer som stammer fra dyr i våre produkter, er fra dyr som er behandlet humant og i henhold til gjeldende dyrevernslover og anbefalinger.

Lær
Voice Norge AS bruker kun skinn og lær fra nyttedyr (som griser, sauer og kyr) og kun dersom dyrene opprinnelig er blitt slaktet for kjøttproduksjon.

Voice Norge AS bruker ikke skinn fra områder som er kjent for dårlig dyrehold eller for å transportere dyr under kritikkverdige forhold.

Saueull
Voice Norge AS produkter av merinoull er fra sertifiserte leverandører som garanterer at ullen ikke kommer fra sauer som har blitt utsatt for mulesing. Vi krever at all ull fra Australia er sertifisert i henhold til Responsible Wool Standard, eller erklært som «Non-Mulesed wool/Ceased-Mulesed wool» ihht. National Wool Declaration/IWTO-sertifikat. 

Responsible Wool Standard (RWS) er en uavhengig, frivillig global standard som jobber for å sikre at ullen kommer fra sauer som har blitt behandlet på en forsvarlig måte, og fra gårder som tar vare på jordsmonnet som brukes til beiting. Gjennom RWS utføres det årlig inspeksjoner av alle leddene i verdikjeden og det er full sporbarhet på fibrene fra bondegård til sluttprodukt.

Innen 2023 vil 50% av våre saueullsprodukter være laget av RWS sertifisert ull.

Les mer om Responsible Wool Standard her 

Angoraull
Voice har besluttet å forby Angoraull i alle våre produkter.

Pels
Voice Norge AS bruker ikke pels fra dyr som er oppdrettet eller fanget spesielt for pelsens skyld. Voice Norge AS kan bruke pels fra nyttedyr som alpakkaer, sauer, lam osv. Kaniner anses ikke som nyttedyr, derfor brukes ikke kaninpels i våre produkter.

Dun 
Responsible Down Standard (RDS) er en uavhengig, frivillig global standard som jobber for å sikre økt dyrevelferd i dun-industrien. Gjennom RDS utføres det årlig inspeksjoner av alle leddene i verdikjeden, noe som gir full sporbarhet på dunen fra bondegård til sluttprodukt.

Innen 2021 vil alle våre dun-produkter som inneholder ny dun, være sertifisert i henhold til Responsible Down Standard.

Ler mer om Responsible Down Standard her

Dyreforsøk
Voice Norge AS er imot dyreforsøk og oppfordrer alle samarbeidspartnere til å følge våre retningslinjer i denne saken.

Bomull

Voice Norge AS er stolt medlem av Better Cotton Initiative. Gjennom dette medlemskapet ønsker vi å bidra til å forbedre forholdene i bomullsproduksjonen. Better Cotton Initiative jobber for å gjøre den globale bomullsproduksjonen bedre for de som produserer den, for miljøet og for bomullsindustriens fremtid.

Gjennom Better Cotton Initiative får bomullsbøndene opplæring i å ta bedre vare på vannressursene og bruke vannet mer effektivt, ta bedre vare på jordsmonnet og det biologiske mangfoldet rundt produksjonen, redusere bruken av skadelige kjemikalier og sikre skikkelig arbeidsforhold for de ansatte. 

Better Cotton er kjøpt gjennom et «Mass Balance»-system og er derfor ikke fysisk sporbart frem til sluttproduktet. Se www.bettercotton.org/massbalance for mer informasjon. 

I 2020 ble 39% av bomullen i våre produkter kjøpt gjennom Better Cotton Initiative (BCI). Denne investeringen gjorde det mulig for BCI å nå ut til mer enn 1.000 bønder og sikre at nesten 2.000 hektar jord ble brukt til produksjon av BCI bomull. Vårt innkjøp av Better Cotton bidro også til anslagsvis 122.000 euro i økt fortjeneste* for BCI bøndene.

I løpet av 2020 bidro vårt innkjøp av BCI bomull til å redusere vannforbruket i bomullsproduksjonen med mer enn 264 millioner liter vann, og redusere sprøytemiddelbruken med 171kg.

Innen 2023 vil 50% av bomullen i våre produkter være kjøpt gjennom Better Cotton Initiative.

Les mer om Better Cotton Initiativ her.  

*BCI-bønder opplever økt fortjeneste av mange forskjellige grunner, oftest på grunn av økt utbytte og/eller gjennom optimalisert bruk av innsatsfaktorer som for eksempel gjennom mindre og mer fornuftig bruk av vann, sprøytemidler og syntetisk gjødsel.