Gå til innhold
KundeserviceFinn butikkKundeklubb
BLI MEDLEM I VÅR KUNDEKLUBB
RASK LEVERING 30 DAGERS RETURRETT GRATIS RETUR

Få varene dine levert samme dag med Porterbuddy!*

SÅ LETT VASKER DU SKJORTEN

Gi skjorten lenger levetid med riktig behandling

Det er viktig å ta godt vare på skjortene dine for å forsikre deg om at de får lang levetid og holder seg like fint. For å unngå at plaggene mister passformen, krymper, falmer eller blir skrukkete ved vask, må du vite hvordan du behandler dem riktig.

SLIK VASKER DU SKJORTEN

Det viktigste tipset er å alltid følge vaskeanvisningen på merkelappen. Opplever du at skjorten krymper eller mister passformen er det nok fordi den vaskes på for høy temperatur med for høy sentrifuge. Da vil stoffet behandles for hardt og det mister de gode egenskapene sine. Skjortene vil også bli mindre krøllete av å behandles lettere i maskinen. Rist skjorten godt og rett ut kragen før du henger den opp på en kleshenger.

Tips: følg vaskeanvisningen

ENKLE VASKETIPS

  • Med lavere sentrifugering vil skjorten være våtere når du henger den til tørk. Da vil den henge bedre og ikke bli like rynkete.
  • Pass også på å ikke fylle maskinen for mye. Plaggene vil bevege seg bedre og få en grundigere vask i tillegg til å få færre rynker.
  • Vask alltid klær som har lignende farger og må vaskes på samme program og temperatur sammen. Da slipper du å vaske skjortene hver for seg, noe som er bra både for miljøet og tidsbruken din.

VALG AV VASKEMIDDEL

For å bevare farge og fibre i klærne så godt som mulig, er valg av vaskemiddel viktig. Velg alltid det som er best for plagget ut i fra farge eller type stoff, som ull eller bomull. Opplever du at skjorten har flekker kan du behandle det med litt vaskemiddel direkte på flekkene. La det virke en halvtime før du vasker hele skjorten i maskinen. Eventuelt kan du la skjorten ligge i kaldt vann over natten for å la alt trekke seg ut av stoffet.

Boysguide Les mer