Gå til innhold
KundeserviceFinn butikkKundeklubb
BLI MEDLEM I BOYS KUNDEKLUBB OG FÅ 15% PÅ ET KJØP
RASK LEVERING 14 DAGERS RETURRETT GRATIS RETUR

SÅ LETT TAR DU VARE PÅ OG VASKER JAKKEN

Slik får jakken lang levetid

Ønsker du at jakken din skal vare så lenge som mulig? Det gjør selvfølgelig vi også! Her er noen tips til hvordan du kan behandle og vaske jakkene dine. Tar du godt vare på plaggene dine forlenger du levetiden og beholder egenskapene til materialet i produktet, og det er viktig når det gjelder jakker som skal tåle en del vekslende vær. En ytterjakke skal holde deg varm og tørr!

SLIK VASKER DU JAKKEN:

  1. Les først vaskeanvisningen på lappen. Det er viktig å følge instruksjonene på plagget.
  2. Fjern synlige flekker med klut. Det kan ofte være mest hensiktsmessig å tørke av jakken med en våt klut eller skylle lett i dusjen.
  3. Lukk glidelåsen, knepp igjen knapper, lukk lommer og vreng jakken.
  4. Bruk flytende vaskemiddel og husk å ikke bruke for mye. Det er viktig at såperester ikke blir liggende.
  5. Når jakken er vasket vrenger du den tilbake og henger til tørk, eller om stoffet tillater det kan den puttes i tørketrommelen. Er det en dunjakke må du tørke den i trommel med noen tennisballer for å sikre deg at dunene legger seg riktig når de tørker. Deretter må du riste jakken slik at dunet sprer seg.

SJEKK JAKKEN

Jakker som er vannavisende er ofte impregnert med et belegg på utsiden som gjør at vannet ikke trekker seg ned i stoffet. Noen jakker kan impregneres på nytt etter en stund. Det sjekker du enkelt ved å se om vannet preller av som perler eller om det etterlater et vått merke. Er du heldig kan det være nok med en vask og en runde i tørketrommelen. Varmen kan nemlig reaktivere de vannavstøtende egenskapene.

DUNJAKKER: NOE EKSTRA Å TENKE PÅ

Feilvasking kan ødelegge dunet og gjøre at jakken ikke fungerer like godt. Derfor kan jakkene med fordel luftes ute for å fjerne lukt fremfor å vaskes. Flekker kan vaskes bort direkte med en klut. Dunjakker bør alltid henge fritt for å bevare egenskapen til dunen og unngå at de oppbevares klemt sammen.

 

Boysguide Les mer